YL kilpailukäytännöt

KILPAILUKÄYTÄNTÖ

Kilpailuvuorot ja ilmoittautuminen

Vastuuvalmentaja päättää, ketkä luistelijat ovat kilpailuvuorossa ja on yhteydessä ko. luistelijoiden perheisiin.

Jos saat vastuuvalmentajalta sähköpostin kilpailuun ilmoittautumisesta, ilmoita kilpailuvuorossa oleva luistelija kilpailuun alla olevalla lomakkeella viimeistään valmentajan viestissä ilmoitettuna päivämääränä. Ilmoittautuminen ajoissa on luistelijan perheen vastuulla - myöhässä tulleita ilmoituksia ei toimiteta eteenpäin.

Uudenmaan alueen ulkopuolilla olevien kilpailujen osalta hallitus päättää ilmoittautumisten määrän ja mm. kisapaikkakunnan sijainnin ja oletettavissa olevien kustannusten perusteella, osallistuuko seura kilpailuihin.

Kilpailuvastaava Niina Vuorikallas lähettää ilmoittautumislomakkeen järjestävälle seuralle.

Ilmoittamisen peruuttaminen

Ilmoittautumisia hoitaa kilpailuvastaava Niina Vuorikallas. Jos luistelija ei esimerkiksi sairastumisesta johtuen voikaan kilpailla, siitä tulee ilmoittaa pikaisesti Majlle (ntlmaj@gmail.com), Katjalle (ntl.katjal@gmail.com) ja Niinalle (niina.vuorikallas@gmail.com). Jos peruutus ehditään ilmoittaa järjestävälle seuralle ajoissa, osallistumismaksua ei peritä - tämän jälkeen peruutettaessa luistelijasta tulee toimittaa järjestävälle seuralle sairastodistus.

Jos luistelija sairastuu vasta kilpailupäivänä, riittää ilmoittaminen pelkästään Majlle ja Katjalle.

Lisätietoja kilpailuista

Tiedot siitä, ketkä luistelijat pääsevät mukaan kilpailuun, löydät kilpailunjärjestäjän kotisivuilta kilpailunvahvistuksen ja luistelelijalistan julkistamisen jälkeen. Myös kilpailujärjetys ja aikataulu julkaistaan kilpailunjärjestäjän kotisivuilla.

Uudenmaan alueella järjestetyt kilpailut

Uudenmaan alueen kilpailuissa sovelletaan Uudenmaan alueen sääntöjä kaudelle 2018-2019 (säännöt vielä päivitettävänä).

Tutustu kauden 2017-2018 sääntöihin täältä.

Kilpailumaksut

• Kilpailumaksut määräytyvät seuraavasti:
    • seuran omat kuukausikilpailut: ei kilpailumaksua
    • seuran omat kutsukilpailut: laskutetaan vain ilmoittautumismaksu (talkootöihin osallistuvat) tai koko kisamaksu (talkootöihin osallistumattomat)
    • Helsingin- ja uudenmaanalueen kutsukilpailut ja aluecup: kilpailumaksu 50 euroa/tintit, 60€ muut tähtisarjat, 75 € ISU-sarjat/yksi ohjelma, 90 € ISU-sarjat /kaksi ohjelmaa.
    • Interclubkilpailut ja kv-kilpailut sekä alueen ulkopuolella järjestettävät kotimaan kilpailut: Kulujen mukaan, maximissaan kuitenkin 250. Ulkomaille suuntautuvat kilpailut, joihin vain vähän lähtijöitä kulujen mukaan.
    • Liiton alaiset valintakilpailut (debytantit, noviisit, sm-noviisit, juniorit, sm-juniorit) 75 €/yksi ohjelma, 90€/kaksi ohjelmaa
    • Saavutettu finaalipaikka liiton alaisissa kilpailuissa (debytantit, noviisit, sm-noviisit, juniorit, sm-juniorit) ei maksua
    • Jos kilpailuun pääsee mukaan alle viisi luistelijaa ja kulut meinaavat nousta yli hintakaton päättää hallitus lähdetäänkö kilpailuun.
  • Kilpailumaksut koostuvat järjestävän seuran kilpailumaksusta, tuomaripalkkioista, valmentajan mahdollisista lisätyötunneista sekä tarvittaessa matkakustannuksista. Sarjakohtaisen kilpailumaksun suuruus selviää kilpailun kilpailukutsusta.
  • Seura perii kilpailumaksut kilpailuun osallistuvilta luistelijoilta jälkikäteen.
  • Testimaksut 40€/testi

Mukaan pakattava

• Luistimet, suojat, kisasukkkikset, kisapuku, seuran fleece ja mustat tai beiget sormikkaat sekä huopa tms. pukuhuoneeseen (suojaa kisapukua mm. luistimia kiinnitettäessä)
  • Hiusten laittamiseen/korjailuun tarvittavat tarvikkeet, haluttaessa meikit
  • Kilpailumusiikki,myös varalevy
  • Lämmittelyä varten trikoot, juomapullo, piruettilusikka ja hyppynaru

Kilpailupaikalle saapuminen

• Kilpailupaikalla on oltava tuntia ennen omaa luisteluvuoroa.
  • Jos valmentaja kulkee luistelijoiden kyydeillä, ensimmäisenä luisteleva huoltajineen huolehtii valmentajan kuljettamisesta kilpailupaikalle. Vastaavasti viimeisenä luisteleva huolehtii valmentajan kuljettamisesta kotiin.

Kilpailupaikalla oleminen

• Kilpailupaikalla valmentaja ohjaa luistelijoita huolehtien mm. kilpailuvuorolle valmistautumisesta. Jos valmentaja ei ehdi ohjaamaan alkulämmittelyssä (esim. seurakaverin kisasuorituksesta johtuen), luistelija aloittaa itsenäisesti lämmittelyn saamiensa ohjeiden mukaisesti.
  • Luistelijat ovat valmentajan seurassa kilpailusuorituksen päättymiseen saakka ja saavat valmentajalta palautteen heti suorituksen jälkeen (ellei valmentaja jää/mene heti saattamaan seuraavaa luistelijaa kilpailusuoritukseen).
  • Kilpailusuorituksen jälkeen kilpailijat tekevät loppulämmöt valmentajien ohjeiden mukaisesti.
  • Vanhemmat ja muut kannustajat seuraavat kilpailua katsomosta käsin. Pukukoppeihin menevät vain luistelijat ja valmentaja.