Klaukkalan jäähallin parkkialueelle väliaikaisia muutoksia alkaen vko 46 - helmikuu 2022

10.11.2021

Tiedote / Nurmijärven kunta

Nurmijärven kunnan vesilaitos joutuu Vanhan-Klaukan asuinalueen myötä suurentamaan vesilinjoja, joista osa kulkee jäähallin tontin läpi. Nämä on rakennettu niin, että ne kulkevat suoraan parkkialueen halki ja edelleen metsänviertä keskustaan päin.

Tämä tarkoittaa, että ensi viikon (vko 46) alusta alkaen parkkialuetta aletaan avaamaan osissa. Remontti etenee hiekkasiilolta alkaen viistäen kohti parkkipaikan keskustaa ja siitä asuinalueelle. Remontti tehdään osissa eli koko ajan parkkipaikalla pääsee kuitenkin liikkumaan ja kulkemaan eri parkkialueen osioihin.

Suurin ongelma on se, että bussinsaattoliikenne paikka estyy, koska vaikka sinne pääsee henkilöautolla jatkossakin kulkemaan edes takaisin aina jotakin väylää pitkin niin lenkkiä siellä ei muodostu remontin aikana, jota bussi voisi kiertää. Bussien saattoliikenne tulee ohjata uudelleen aina sen mukaan missä kohtaa remontti on menossa. 

Liitteenä ilmakuva, johon merkitty punaisella linja, mitä urakka koskee. Sinisellä merkitty bussien parkkialueet ja keltaisella merkitty alue, mihin bussien saattoliikenne ohjataa. Pyritään pitämään reunat vapaina viikonloppuisin busseja varten.

Olisi hyvä, jos hallille harrastajia tuovat pystyisivät välttämään parkkeerausta alueelle, kun se vain on mahdollista. Pelien ja tapahtumien aikaan voi joutua käyttämään myös esimerkiksi Arkadiahallin parkkipaikkaa.

Yritän pitää teidät kaikki mahdollisimman hyvin kartalla remontin kulusta, mutta vielä meillä ei ole ihan täyttä kuvaa siitä miten urakoitsija tuon kohteen kanssa etenee ja kuinka isoja työkoneet yms. ovat.

Urakan kesto on arviolta noin helmikuuhun 2022 asti.

 

Kalle Koski

Nurmijärven kunta

Liikuntapaikkapäällikkö vs.

Tekninen keskus, Viher- ja liikunta-alueet

Liitteet