Kilpaluistelijoille fysiovalmennusta viikko-ohjelmaan

28.4.2020

Mervi Valimaa
Mervi Valimaa

NTL aloittaa yhteistyön Klaukkalan fysioterapian kanssa.

NTL aloittaa syyskauden alkaessa yhteistyön Klaukkalan fysioterapian kanssa. Ns. fysiot sisältyvät joka toinen viikko R2-R5-ryhmien ohjelmaan.

Lue tulevasta yhteistyöstä sekä fysiovalmennusten vetäjästä Mervi Valimaasta tarkemmin alta.

Tervetuloa mukaan taitoluistelun riemuun Mervi!
 

***

Olen Mervi Valimaa urheilufysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti ja personal trainer Klaukkalan fysioterapiasta. Aloitamme yhteistyön fysiikka- ja kehonhuoltotreeneistä, joiden päätavoitteena on lisätä ja ylläpitää luistelijoiden suorituskykyä ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia sekä rasitusvammoja. Suoritan parhaillaan urheilufysioterapian erikoisopintoja Lahden AMK:ssa, joten minulla on käytössäni uusin tieto. Liikunnan- ja lastenohjaamisesta kokemusta on kertynyt jo useita vuosikymmeniä. Toimin myös Pilates ohjaajana.

Fysioterapeuttina olen liikkeen asiantuntija ja tehtaväni on ohjata kokonaisvaltaisesti ja nousujohteisesti kehon kapasiteettia luistelun lajivaatimusten mukaisiin liikkeisiin ja asentoihin. On tärkeää havainnoida ja harjoitteiden kautta selvittää mihin urheilija tarvitsee esim. lisää voimaa, hallintaa tai liikkuvuutta, jotta tavoitteisiin päästään. Tämä tapahtuu yhteisten ja tarvittaessa yksilöllistenkin harjoitteiden kautta ja toteutuu parhaiten pitkäjänteisellä ja säännöllisellä harjoittelulla.

Tehtävänäni on toimia valmennuksen ja luistelijoiden apuna ja neuvonantajana sekä ennen kaikkea olemaan säännöllisesti läsnä harjoittelussa, jolloin pystytään nopeammin tarttumaan mahdollisiin kipuihin, liikkeiden tai asentojen ongelmiin ja näin ennaltaehkäistä vammoja sekä niihin liittyviä taukoja tehokkaasti. Kasvuikäisten urheilijoiden rasitusvammat ovat tyypillisiä taitoluistelijoillekin ja niiden kuntoutuksessa toimin asiantuntijana harjoittelun oikeasta ja nousujohtoisesta annostuksesta. Säännöllisten treenien johdosta pystyn seuraamaan luistelijan kuntoutumista hyvin tarkasti.

Olen todella iloinen, että NTL:n valmennus ja johto ovat olleet kanssamme samaa mieltä lasten ja nuorten harjoittelusta ja uskon, että pääsemme tällaisella yhteistyöllä hyviin tuloksiin.

Innolla treenejä jo odottaen!

Terkuin, Mervi Valimaa